HÄR BOR VI....

VÄLKOMMEN IN !!

 MARSVINSRUMMET är planerat så att både  jag och marsvinen ska trivas. Tanken är att jag inte bara nu, vid 60+, utan även kanske vid 70+ lätt ska kunna ta burarna till badrummet för skrubbning. Inga trähyllor då det inte går att högtryckstvätta i lägenhet. Bakom burarna skyddas väggarna av lättvättat tyg.

Golvet är skurbart och väggarna tål våttorkning. Under borden till höger ryms en höbal, en spånbal, kraftfoder, transportlådor, en utfällbar rasthage mm Det finns också en pall att sitta på + ett utfällbart bord för min tekanna (viktigt!) när jag vakar in nya ungar.

 

 

 

Ingen bur är över 1 meter men med lite fantasi går det att göra dem större. Och roliga ! Här är det Damtorps Ridge som visar hur två 1 metersburar blir en rolig 2 metersbur ! 

Här har en bur på 1 meter fått en övervåning som är 0,50 meter och en öppen sida in till en bur som är 0,80 meter. Alltså en burlängd på 2,30. Marsvinet på bilden SCh Tiburons Her Majesty  

Vid dörren får det precis plats 0,80-burar. Tornado's Comical Face är jättenöjd med sin sittplatta/grotta som är spännande och gör buren större. 

Här nedan syns andra exempel på burinredning för att skapa egna krypin.  

T's Wildcard och Damtorps Ridge
SCH FINCH Winniepig's Troy
T's Denver

På rummets vänstra sida finns gallerburar. Tre stycken av dem alltså hopbyggda till en stor flockbur. Alla burar är VÄLDIGT lättskötta då jag har kattsand (Ever Clean) /plastduk /kattsand /tidningspapper i botten. Över det spån och vanlig inredning. Den understa sanden byts bara vid burskurning och möjligen just vid vattenflaskan om något runnit ner där. Plasten, som INTE får ha någon textilsida, skuras samtidigt som buren. Det övre sandlagret byts partiellt som behövs. Bara tidningar och spån måste bytas vid varje rengöring och burbottnarna är alltid som nya ! Burarna är lätta att flytta vid golvskurning. Under de tre burar som står längst ner på golvet finns runda, hjulförsedda, plattor. Två under vardera bur. De är egentligen till för stora blomkrukor men är perfekta att dra fram  bursektionerna på.  

Hörnhylla och klätterställning
Sovhörna och godisbar. T's Zupernanny
Myshörna
T's Zupernanny
Ledig lya
Ledig lya med hängmatta
Höboll.
Lite extra pyssel att slita fram höstrån. Tornado's Wildcard.
Höboll.
Utan hö är bollen härlig att gömma sig i tycker Damtorps Ridge.
Höhäck i plast
Kul att stå på, krypa under eller stoppa in huvudet under och kasta upp i luften ! T's Tiffin och Charmtrollets Joycelyn
Skrythyllan
Glada minnen! Att titta på om burrengörandet tar emot.
Kattgaller
Inte för att det behövs. Morris har inget marsvinsintresse
Tack för besöket !
Charmtrollets Aniara
Med vänlig hälsning
Agneta Johansson

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

01.10 | 20:22

Hej
Vad kostar dina marsvin?
Kan du skicka bild på dom du har just nu?
Vi är en familj med två barn 7 och 10 år.
Bor i Ursvik
Aldrig haft djur förut.

...
24.07 | 22:09

Är det någon marsvin kvar

...
19.04 | 22:22

Hej, vi vill kör en gerbilhane, har en gerbilhona som är i behov av sällskap. Bor i Malmö på Möllevångstorget.
Vänligen,

Jill Joro
Jill.joro@gmail.com
07078315 kr

...
11.04 | 10:16

Hej!
Undrar om du har 2 gerbilungar som söker ett hem? Eller ngn planerad kull? Känner du annars till ngn uppfödare i närheten av Norrtälje?
Mvh Erica

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS