SMF 107 TORNADO'S MARSVIN..........TORNADO'S GERBILER

Ny champion !! SCH TORNADO'S PIMM'S e. SCh Katlas Talisker - SCh Tornado's Irn-Bru e. SCh Malaxis Aberdeen

Här kommer en tidig julhälsning från Tornado's Tosca och Tornado's Trixi "Penny" med familj. Visst är dom fina !?

ANMÄLDA TILL ESKILSTUNA :  TORNADO'S TRAJANUS, TORNADO'S TARALIE, TORNADO'S TIMISOARA, TORNADO'S PIMM'S, WALLHAMRA GF STJÄRNGOSSE, WESTSIDES HEKLA och SCH TORNADO'S EDINBURGH.
UPPF GRUPPER: TORNADO'S PIMM'S + SCH TORNADO'S EDINBURGH, TORNADO'S TARALIE + TORNADO'S TIMISOARA
Så får vi se vilka som får följa med !  

Gerbilungar födda !

14/11 Gerbilkull född efter Castor - Ballerina. Nu börjar färger och teckningar framträda. Det är fem honor och en hane. Alla är tingade. En hona behåller vi.

SMF inget nummer Dammråttans

PERNILLA HOLMBERG meddelar att hon startat ny uppfödning !!!! SMF inget nummer DAMMRÅTTANS.
Renrasiga dammråttor i alla färger och teckningar !!
Det ni !!! Någon som föder upp dammråttor i någon speciell färg ? Mina är grå/blå/svart/vita med bidrag från mina katter och med ett pikant inslag av spånfärg. Diverse höstrån ser till att dom håller strävheten !!

Tornado's Aviemore har flyttat till sin nya familj och fått en snäll kompis som heter Stella !

Utställningen i Linköping var en trevlig tillställning ! Mycket folk och massor med marsvinsprat ! En liten hona, Tornado's Time is Money, e. Masterboy bytte ägare och flyttade till Carola för utställning och avel. Själv inhandlade jag två fina honor till avel från Lages och Katlas. 
Extra roligt för mig var att min son var hemma från London och visade två av marsvinen som båda fick CERT.
Grattis fine BIR-vinnaren Winniepig's Nike som också blev Champion !
På bilden, Richard visar SCh Tornado's Edinburgh.

KÄNDIS !! TORNADO'S FIOLA har gått och blivit lokalkändis som logga för zooaffären där hon bor !! Bra Zoo i Örebro. Duktigt Fiola ! Och vilken utmärkt zooaffär som förstår att uppskatta ett fint marsvin !! Tror nog att kompisen Fröja är lite avundsjuk !! 

TORNADO'S GERBILER

Som en del kanske anade så blev det nu ändå så att Marie och jag beslutat att återigen föda upp gerbiler. Denna gång dock i liten omfattning. Då vi båda är domare och inte får döma våra egna djur blir inriktningen i första hand att få fram sunda gerbiler av god typ och med trevligt temperament. Se mer under fliken "Tornado's Gerbiler". På bilden en gerbil från förr, Tornado's Zekin, de honey.

På bilden (som inte gör honom rättvisa) ser ni SMV-17 Bartolomäus of Little Runners. En tyskimporterad hane på 5 månader i färgen dark eyed honey. Ägare Sara Eklund
Detta är alltså en gerbil ! 
Jag hade äran och den stora glädjen att döma gerbilerna på Svenska Hamsterföreningens SM.  En trevlig och välordnad utställning i Strängnäs. Tack Linda Fransson Kaufeldt för din stora insats !
Att en junior tar hem det hela hör inte till vanligheterna men faktum är att alla BIS-placerade, tre stycken, var juniorer. Vilket är ett resultat av att den svenska uppfödningen fört en tynande tillvaro under många år. Synd då detta är ett rasande trevligt litet djur ! Nu hoppas jag på ett kraftigt uppsving !!
 Jag skulle mer än gärna svämma över hemmet med dessa pigga, vackra och vänliga djur men förnuftet säger mig att inte göra det. Har ju många marsvin som ska skötas på bästa sätt. 
Min dotter Marie dömde gerbilpet och SM-V Pet blev en härlig burmese från Goblins, Goblins Ali. Marie dömde även SM Pet för dvärghamstrarna där söta vinnaren hette Tussilago !

Här kommer en fin bild med en hälsning från Isoldes Mera och SCh Tornado's Irn-Bru ( "Iris"). För Iris har en ny ,härlig värld öppnat sig med grönbete !

Flyttat ! Min fina SCh Tornado's Irn-Bru som jag alltid tänkt behålla har flyttat ! Hennes mamma, Tornado's Tamagotchi, hade dött trots veterinärinsats och familjen ville så gärna erbjuda Irn-Bru hennes plats. Med grönbete och snälla barn. Och så ville förstås Isoldes Mera ha en ny bästis. Irn-Bru, som nu kommer att heta Iris, har fått det riktigt bra !

Tidigt i morse lämnade jag över  SCh Katlas Talisker till Jessica Nurmiranta som enkom gjort resan från Finland för att hämta Talisker och två honor från Winniepig's. I utbyte fick jag en engelsk roanhane, Masterboy ! Hoppas nu att han är fertil ! Nu hoppas och tror jag att Jessica kan få lite bättre hull på Talisker så att han kan vara med på Nordiska ! Tomt blir det utan Talisker som varit både en bussig kompis, och framgångsrik på utställning och i avel. Talisker på bilden.
En liten svart hona, Westsides Hekla, har anlänt från Åland. Katinkas Rufus är tillbaka hos sin ägare, Winniepig's. Troligen blir här små ungar efter honom. Tack för lånet ! Trevlig hane !
    Nu är Westsides Yankee och hans lilla dotter Tornado's Piatra på väg till Camilla i Vaggeryd. SMF Millans. De kommer att få gå på grönbete och Yankee får en fin fru, Millans Lolita Pop. Håller tummarna för fina ungar !!

NOSTALGIKA !

Pigg på en tillbakablick? Kolla under UTSTÄLLNING - PET CLASS. Resultaten från våra gamla raringar intresserar väl bara "närmaste familjen" men det finns bilder. Du som var pet-domare kanske hittar en bild på dig själv. (om du inte vill ha din bild där - hör av dig så tar jag bort den)
Det är jag på bilden bredvid......det var då det...
 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS