SMF 107 TORNADO'S MARSVIN..........TORNADO'S GERBILER

Två snälla vuxna honor till omplacering ! Läs mer om oss under "Till salu".

ANMÄLDA TILL SOLVALLA : Tornado's Elma, Tornado's Bricco, Tornado's Yamasee, SCh Katlas Legolas, SCh Tornado's Timisoara (comeback efter kull)
Uppf. grupp Bricco + Yamasee.

Marie Johansson dömer SM ras+pet Gerbil, lördag.
Agneta Johansson dömer UngdomsSM ras+pet Gerbil, söndag.
DJURENS DAGAR SOLVALLA 11 - 12 augusti

NY CHAMPION !

Världens coolaste kille har blivit Champion !
SCH KATLAS LEGOLAS e. Katlas Toker - Raven
Grattis till uppfödare Maria Persson

SCh Tornado's Edinburgh (12xCert) finns nu hos Wallhamra.

FÖNSTERBYTET KLART !!
Marsvinen hade vant sig lite vid oväsendet vartefter arbetet närmat sig. Att bryta loss fastcementerade fönsterbrädor låter !! Som det ser ut har det gått bra. En högdräktig hona fick sina ungar men de var fullgångna så ingen fara där. Men foster kan ha kommit till skada vilket kommer att visa sig de närmaste veckorna. Speciellt en hona oroar jag mig lite för då hon slutat gå upp i vikt. Inget annat att göra än att vänta.
Tyvärr gick det inte att planera parningarna med tanke på fönsterbytet då det inte gick att få datum.

Hos Ina i Västerås har detta gäng om fem sett dagens ljus. Föräldrar är SCh T's Tam o'Shanter och Lages Azalea.

Nu har T's Zinderella flyttat till Gnesta ! Där kommer hon att få gå i sommarhagen tillsammans med T's Doralie och T's Sugarpie. Jag är jätteglad att det ordnat sig så fint för dom här tre rara tjejerna. Deras nya ägare, Gnesta Ligan med Lotta i spetsen hade med sig en present till Tornado's marsvin. En bal med härligt väldoftande Gnestahö. Jag och glada marsvin tackar !!!

Fantastiska byggen !

Jag blir så imponerad av alla er som skapar fantastiska marsvinshem ! I detta prinsesslott ska Tornado's Celia och Tornado's Cajsa Cavat bo !

Titta vilken fin bur ! här ska Clyde och Cain bo !

Utställningen i Husby-Långhundra var superrolig med flera nya trevliga, entusiastiska abyuppfödare på gång med fina djur. Jättespännande och mycket glädjande !  Tufft att starta upp med en så pass svår ras i samma veva som vi ska börja tänka på färgavel. Abyn är svår nog ändå med så mycket att väga in. Något man lär sig som uppfödare till denna den bästa av raser är att ha en planering och ett väldigt stort tålamod. 
För mina marsvin gick det över förväntan ! Två nya champions, 4xCert, 1 Ck, 2xBIR, BIS 6, och 3:a med uppfödargruppen ! Inte illa......
De gladde också med att visa sig väldigt fint med guldstjärna till supercoole Katlas Legolas. Han brås inte på pappa om man så säger. Inget rubbar denne kille. Applåder som får övriga att vilja störta i golvet noterar han med att lyfta lite lätt på ett öra ! Dessutom har han utvecklats jättefint ! Nu har han fått en fästmö, Winniepig's Minette, men så här dagen efter utställningen vill han mest ligga och snarka med Minette som huvudkudde. Jag vet inte hur nöjd hon är med det ?!
Idag har vi, Marie och jag, haft finbesök av Ina ( SMF 81 Lillgårdens) och hennes barn. Som var här och hämtade sig två dräktiga honor. Roligt om Ina skulle komma igång med sin uppfödning igen. Håller tummarna !! På bilden, en stjärna från Lillgårdens, SCH LILLGÅRDENS PAN

En hemma hos bild från T's Attillo och T's Bonito. 
Etagevåning med ute på golvet plats !!! Alla marsvin gillar inte att klättra men som äkta abessinier far Bonito och Attillo upp och ner mellan sina våningar. Det står alltid öppet till golvhagen så brist på lekyta är det inte ! Lyckliga små killar !

Fönsterbytet här i lägenheten kryper närmare. Några vuxna marsvin kommer att flytta med anledning av det. 
T's Lilla Stjärna och T's U'mix Pie har redan flyttat till familjer där det redan finns marsvinskompisar. T's Doralie (snyft) och T's Sugarpie Honey flyttar tillsammans till ett jättebra boende. Dit kommer även T's Zinderella att flytta. Och två dräktiga honor, Lages Azalea och T's Oink Oink flyttar till Ina ( SMF 81 Lillgårdens) i Västerås. 

I lördags var jag och Marie och dömde gerbiler i Taxinge. Det var god kvalitet på djuren och alla hade väldigt trevligt temperament. 
Vi fick olika vinnare då flera var riktigt bra. Dessutom satt Marie i flödande dagsljus vilket inte jag gjorde. Bedömningen på färgnyanser skilde sig därför en del. Jag satt också så till att stolen var fastkilad och en titt vid fönstret blev krångligt. Men de båda vinnarna var värdiga. På bilden min vinnare. En dovehona vid namn Cummin. På bilden har blixten blekt ner henne rejält.
Maries vinnare var en black eyed white vid namn Dufva. Mer under "Gerbilnytt"

Lagt till ny sida !    Abessinier - enkelt ?   Med bilder på typiska "abyfel". Inte är det så enkelt !

Igår var Marie och jag i Norrköping och dömde gerbiler. Både i ras- och petklass landade vi på samma vinnare, en fin nutmeg, Goblins Igor.
Marie klämde också till med att döma 60 guldhamstrar i petklass. På bilden syns hon stående med en hamster i fokus.
GERBILUTSTÄLLARE : Standarden är äntligen reviderad. Ändringarna ser du under "T's Gerbiler" --"Gerbilnytt"

SMF inget nummer Dammråttans

PERNILLA HOLMBERG meddelar att hon startat ny uppfödning !!!! SMF inget nummer DAMMRÅTTANS.
Renrasiga dammråttor i alla färger och teckningar !!
Det ni !!! Någon som föder upp dammråttor i någon speciell färg ? Mina är grå/blå/svart/vita med bidrag från mina katter och med ett pikant inslag av spånfärg. Diverse höstrån ser till att dom håller strävheten !!

NOSTALGIKA !

Pigg på en tillbakablick? Kolla under UTSTÄLLNING - PET CLASS. Resultaten från våra gamla raringar intresserar väl bara "närmaste familjen" men det finns bilder. Du som var pet-domare kanske hittar en bild på dig själv. (om du inte vill ha din bild där - hör av dig så tar jag bort den)
Det är jag på bilden bredvid......det var då det...
 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

04.07 | 14:34
KULLAR har mottagit 2
15.06 | 23:43
Vad gerbiler behöver har mottagit 6
12.06 | 09:09
*TORNADO'S GERBILER* har mottagit 4
08.06 | 19:53
Framsida har mottagit 3
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS